Pathos

Lehet-e egyszerre egy készülék szép is és jó hangú is? Szerintünk igen.

http://www.pathosacoustics.com/indexeng.htm

A Pathos Acoustics 1944 -ben lett alapítva Gaetano Zanini, Gianni Borinato and Paul Andriolo által az olaszországi Vicenzában. A kifinomult északitáliai város híres az Andrea Palladio által alkotott monumentumokról. Az "alkossunk valami kimagaslót és egyedit " szelleme azóta is él a városban. Ma azonban a hangsúly a metallurgián, ekszerészeten és a divaton van. A város azonban ma is termeli az innovációkat, mint ahogyan azt Palladió idejében tette. A "Pathos" ötvözi a múlt tradicióit, a jelent és a jövőt, amikor megalkotja az ő kis hi-fi ékszereit, az ő saját kis monumentumait. Nem kétséges, hogy a magas technikai színvonal, design és hang valami egészen kimagaslót és egyedit nyújt.

A "Pathos Story" akkor kezdődött amikor Gianni Borinatónak a fejében elkezdett körvonalazódni egy új erősítő kapcsolás. Megkérte két barátját Paolo Andriolo-t és Gaetano Zanini-t, hogy segítsenek neki a kapcsolás lehetőségeinek feltárásában és kiaknázásában. Rövidesen megalkották az első prototípust. Gaetano vicenzai high-end stúdiója kiváló terepet biztosított a készülék tesztelésére és megmérettetésére. Már a prototípus is annyira jól teljesített, hogy nem volt kérdés az erősítő jövője. Ezzel megszületett a Pathos Acoustics és vele eggyütt az INPOL kapcsolás (Inseguitore a Pompa Lineare = Linear Pump Tracker) amit világszabadalom véd.

Paolo, akinek az ipari tervezés volt a hobbija, nekiállt, hogy megtervezze az erősítő külső kinézetét. Az elkészült terv alapján öltött testet a T.T. (Twin Towers), a Pathos cég első erősítője, amely sokak szerint az egyik legszebb készülék amit valaha is alkottak. Egy igazi hi-fi klasszikus - egy ma is élő legenda. Gaetano elkezdte a gyártást, nem kötve kompromisszumokat a felhasznált anyagokat és komponenseket illetően.

A Pathos cég ugyan megszületett, de a piacra való betörés nem volt könnyű. Az audió ipart az ezer meg ezer kisebb-nagyobb gyártó piaci jelenléte jellemzi, ez egy kicsi de nehéz üzletág. De a cég emberei bíztak benne és úgy gondolták, kell, hogy jusson hely a piacon egy olyan cégnek mint az övék, aki egyszerre kínál innovatív kapcsolást és kimagasló külsőt.

A Pathos nem ismer el semilyen dogmát és szabályokat, hanem inkább a salyát útját választja a kitűzött cél elérésének érdekében: a legautentikusabb módon reprodukálni a zenét. Hasonló vagy megegyező terméket gyártani a piacon létezőkkel, nem kielégítő a számukra. Minden készüléknek ami a Pathos által van gyártva és tervezve, tartalmaznia kell olyan technológiai innovációkat amelyek képesek reális előnyt nyújtani a zene tökéletes reprodukciójában a többi gyártóhoz képest.

De a technikai innováció mellett hasonlóan magas szerepet kap a kinézet és a kimagasló kivitelezési minőség is. A "high end"-ben sok éven keresztül az a hit volt elterjedve, hogy egy gép minnél egyszerübben néz ki annál jobb. A Pathos bebizonyította ennek az ellenkezőjét. A Pathos készülékek vásárlói nem csak belsőre kapnak valami egyedit. A készülékek látványa magukért beszélnek. A Pathos estében igaz az a mondás, hogy néha jobb zenét hallgatni nyitott szemmel.

Minden egyes Pathos készülék kézimunkával készül Vicenzá-ban, követve a nagymúltú Olasz kézműves tradiciókat. Csak legjobb minőségű, válogatott anyagokat használnak, biztosítva ezzel a készülékek páratlan minőségét. Minden egyes terméket a gyártás befejeztével külön tesztelnek. Egyedi készülékek egyedi bánásmódot érdemelnek.

A Pathos cég az egész világon jelentős elismerésnek örvend, mint magas minőségű, egyedi kinézetű termékek gyártója. Számos díjat bezsebeltek az utóbbi pár évben és nagyon pozitív a sajtó visszajelzése is számukra. Jelentős fejlődésen mentek keresztül a megalakulásuk óta, amit a gyár méreteinek megtöbbszörözése is bizonyít. A Pathos a jövőben is tartani fogja magát a cég megalakulásakor lefektetett filozófiájához, azaz nagy figyelmet fog továbbra is fordítani az innovációra, a magas kiviteli minőségre és egyedi kinézetre a zene magas minőségű reprodukálásának érdekében - nekik ez a passziójuk.