Antelope Audio

Digitális technika a stúdiók világából

http://www.antelopeaudio.com/en

Az Antelope Audio az Orosz származású Igor Levin agyszüleménye (ezt a szót saját maguk használják a web-lapjukon), akinek legismertebb munkája az AardSync volt. A cég célterülete a digitális technika, amiben ráadásként erős professzionális háttérrel rendelkeznek, így napi kapcsolatban vannak s stúdiómunkával is, ami nagyon hasznos dolog, hiszen így a műsoranyagok kialakításánál és megszólaltatásánál egyaránt jelen vannak. Céljuk, hogy igazi HD minőségű, kifinomult hangzást biztosítsanak mind a stúdiókban, mind az otthoni körülmények között.

Egyik legfőbb eredményük a „Rubidium Atomic Master Clock” órajel generátor, valamint a különleges akusztikailag fókuszált 64 bites órajel technológia (AFC) és a szigorúan kontrollált anti jitter egység. Igor Levin mérnökként számos új technológiát alkotott az elmúlt 20 évben a digitális audio és a jel szinkronizálás területén egyaránt. Az Antelope Audio készülékekben ezek a fontos műszaki eredmények öltenek testet, és a leírások szerint sokak titkos álmát valósítják meg azzal, hogy a digitális technika precízségét, ütősségét párosítják az analóg világ melegségével és barátságos karakterével.

Aktuális választékukban high-end AD és DA konverter/előerősítő, DA konverterek, AD / DA interfészek valamint mester órajel generátorok találhatók. Gyártmány hierarchiájuk csúcsán a Rubicon Atomic AD/DA előfok helyezkedik el, ami a tulajdonos/vezető tervező minden szakmai eredményét és tapasztalatát magába sűríti. Az otthoni felhasználók számára különösen érdekes DA konverterek területén a midi méretű Zodiac típus különböző változatai találhatók, úgymint a Zodiac 192 kHz DAC, a Zodiac + Mastering DAC és a Zodiac Gold 384 kHz DAC. A készülékekhez a gyártó Voltikus PSU néven egy speciális tápegységet is kínál, ami direktben a Zodiac típusokhoz lett kifejlesztve. Októberben fog megjelenni a Zodiac család legújabb tagja amely már DSD jel fogadására is képes lesz é számos jelentős, a piacon teljesen egyedinek számító technológiai újítást fog tartalmazni. Az új kreáció a Platinum névre fog hallgatni.