Megjelent: 2015-01-03
CES, Las Vegas, 2015. Január 6. - A világszerte egyedi és kifinomult termékeiről ismert audió innovátor, a Pass Laboratories bemutatja két legújabb termékét, az INT-60 és INT-250-es integrált erősítők személyében. Mindkettő lenyűgöző, flexibilis és erőteljes tagjai a Pass Labs család audiophil produktumainak amelyek mindég is a zenét helyezték előtérbe.
Megjelent: 2014-09-09
A Datasat Digital Entertainment, a világ egyik vezető házimozi audió megoldásait szállító cége, ma bejelentette, hogy az RS20i processzora hamarosan rendelhető lesz a Dolby Atmos 3 dimenziós hangrendszerével. A Datasat RS20i a maga 16 csatornájával ideális partnere a Dolby Atmos megtapasztalásának az otthonunkban. Az új szabvány megjelenése a processzorokban 2015 első negyedévében várható a Datasat hivatalos disztribútori hálózatán keresztül.
Megjelent: 2014-01-13
Az Electrocompaniet szlogenje a hamarosan érkező szuper médialejátszóhoz a következő "Az ECM-2 egyesíti a két világot: a minőséget és a felhasználhatóságot..." Tapasztald meg a streamer-ek kényelmét egy magától érthető és egyértelmű kezelőfelülettel, legyen szó tablet-ról, okostelefonról vagy képernyőről. AZ ECM-2 lejátsza a zenéidet, videóidat, képeidet és a televizió show-kat belső hard-disk-ről, usb-ről vagy akár NAS-ról is. Széleskörű bemeneteihez hozzákötheted a meglévő forrásaidat is mint a CD lejátszó, digitális vevőegység stb. Az ECM-2 tulajdonképpen egy media streamer összekombinálva a többszörös díjnyertes ECD-2 DA konverterrel. Ez a párosítás plusz a kiváló kezelhetőség lehetővé teszi számodra, hogy úgy élvezd a médiatáraid tartalmát, mint még eddig soha.
Megjelent: 2014-01-12
Amikor Cees Ruijtenberg bejelenti egy új készülék érkezését, szinte egészen biztosak lehetünk benne, hogy valami különleges, egyedi és ritkán látott megoldásról lesz szó. Nincs ez másképp az Aurix fejhallgató erősítő esetében sem, mint ahogyan a méltán elhíresült DA konvertereinél is volt. Fizikailag az Octave MKII-vel teljesen megegyező dobozban lett elhelyezve az új erősítő, kivéve az elő és hátlapot, és természetesen a belső tartalmat. A végeredmény az Aurix, amely nem egy szokványos tucat megoldást tartalmazó készülék, hanem egy igazi továbblépés a megszokott minőséghez képest. Cees, ahelyett, hogy tranzisztort vagy csövet használt volna az erősítéshez, Ö inkább egy speciális transzformátorhoz nyúlt. Ez a megoldás sok minden létező problémát orvosol, ami már rég ismert a fejhallgató erősítőtechnikában és lehetővé tesz egy igen transzparens hangkép megvalósítását.
Megjelent: 2014-01-11
A svéd high-end gyártó legújabb készüléke egy abszolút modern külsejű, a táblagépek világát idéző elegáns eszköz óriási érintőképernyővel. A skandináv cégek igencsak szeretik a mitológiai neveket, de azért még mindig maradtak felhasználható istenek és egyéb hősök, mind például Mimer, akivel a legenda szerint, ha együtt ivott valaki, az onnantól fogva tökéletesen hallotta és látta, hogy mi történt, sőt, még azt is, hogy mi fog történni. Ebből a szempontból a név tényleg valódi telitalálat, hiszen egyrészt a készülék segítségével mindent hall és lát az ember (ami a fájlokban van), másrészt pedig a Mimerre nézve, a jövő eszközeinek képe is felcsillan előtte.
Megjelent: 2014-01-10
A Trinnov Audio nemrég bejelentette, hogy hamarosan letölthetők lesznek a legújabb firmware verziók az Amethyst-hez (ver. 3.8) és az ST-2-hez (ver. 3.7) . Ezt az igéretét teljesítette is, mert 2014. Január 06.-tól elérhetőek az új szoftverek. Ezen módosításokkal a Trinnov-nak az volt a fő célja, hogy látványosan könnyítsék az Amethyst kezelhetőségét az átlag felhasználó számára. Jelentős módosításokon esett át az előfok rész kezelése, nagyban megkönnyítve ezzel a napi használatot. A kezelő felület egyszerre lett minimalista és ugyanakkor elegáns is. A fő ablak csak a napi kezeléshez szükséges legfontosabb elemeket tartalmazza, mint a hangerőszabályzás, bemenetválasztás, az éppen lejátszás alatt lévő zene adatai és elérhetőséget biztosít a komolyabb beállításokhoz.
Megjelent: 2013-12-30
Az SA1-es mini monitor utódjaként bemutatkozó D1 stílusát és hangulatát tekintve szintén a ’70-es évek elején megjelent, ma már legendás hangsugárzónak számító BC1 nyomdokain halad. Természetesen az azóta eltelt évtizedek során a technológiák és a felhasznált anyagok óriási változáson mentek keresztül és a Spendor mérnökei rengeteget dolgoztak a kabinetek csillapításán, a hangszórókon és az egyéb alkatelemeken, munkájuk eredményét pedig számos kiváló új modell, köztük a D-sorozat legkisebb tagja szimbolizálja.
Megjelent: 2013-11-26
Ezúton szeretnénk bejelenteni az AV TREND 2013 kiállításon, a szobánkba ellátogató és a nyereményjátékra regisztrálók között kisorsolt nyertesek listáját. Amennyiben a képre kattintva azt látja, hogy a tíz ellenőrző szám valamelyike és az Ön szelvényén szereplő szám megegyezik, akkor, az azt jelenti, hogy Ön boldog tulajdonosa lett egy STS Digital CD kiadványnak. Hamarosan fel fogjuk Önnel venni a kapcsolatot címegyeztetés ügyében és postázzuk is a kis csomagot. Reméljük jól érezte magát a kiállításon és jövőre is találkozunk a Mariott hotelban. Tisztelettel, SoundMania Csapata
Megjelent: 2013-11-20
Egy olyan világban, ahol a hely egyre inkább prémiumnak számít és a nagy hangsugárzók elhelyezése tagadhatatlanul kihívást jelent. A Vivid Audio csapata rengeteget dolgozott azon, hogy az eredeti Giya G1 tulajdonságait megőrizve egy kisebb méretbe csomagolja azt. A Giya szériához a mindössze 1m–es magasságával, G4 néven csatlakozott az új modell, mely az összes kivételes tulajdonságát magába foglalja a sorozatnak.
Megjelent: 2013-11-19
Az Amethystet nehezen lehetne beskatulyázni egyetlen komponensként. Ő egy igazi mindenes, ami abszolúte megfelel a mai kor digitális és analóg elvárásainak. A Trinnov híven a nevéhez a berendezést felszerelte saját 3D mérőmikrofonos és szobakalibrációs megoldásával. Lelke a speciális mikrofon, amely négy különálló mikrofonkapszulát használ a hallgató és a források pontos helyének a meghatározásához. Három mikrofon egymáshoz képest egyenlő távolságban és magasságban van, így háromszögeléssel könnyedén meghatározható a távolságuk a visszaverődések alapján, míg a negyedik mikrofon a három másik között magasabban helyezkedik el, tetraéder alakzatban, így megvalósítva a pontos 3D térbeli mérést. Ez az, amiben a Trinnov forradalmian új az eddigi mérési metódusokhoz képest. Az izmos 64bites lebegőpontos DSP-nek köszönhetően a mérés és a hangsugárzó szobában történő valós idejű viselkedésének a szimulálása csak pillanatokat vesz igénybe.
Megjelent: 2013-11-11
A patinás brit gyártó Classic sorozata és ST jelű aktuális csúcsmodellje közé érkezett D7 egy masszív, elegáns hangsugárzó, a gyártó legjobb technológiáival és igényes alkatelemekkel felvértezve. A 2,5-utas hangsugárzó megjelenésében abszolút a klasszikus iskolát követi, a termetes szögletes hasábforma nem a különböző rafinált formákkal, hanem a kifinomult minőséggel igyekszik híveket csábítani magának.
Megjelent: 2013-09-28
„Norvégia hangja” számos új termékkel jelentkezett az elmúlt hónapokban, közülük szemezgetve elsőként az ECD 2 DA konvertert mutatjuk be, ami külsőleg a gyártó megszokott védjegyeit viseli magán, belvilága azonban számos új technológiát tartalmaz. Napjaink követelményeinek megfelelve a készülékről természetesen az USB port sem hiányozhat az SPDIF koaxiális és optikai digitális bemenetek mellől, hiszen ma már, ha tetszik, ha nem, sokan komputerről vagy iPod-ról hallgatnak zenét, így a gyártóknak az ő igényeiket is figyelembe kell venniük.
Megjelent: 2013-08-08
A nyár kellős közepén figyelemreméltó, izgalmas újdonságot jelentetett meg a neves projektorgyártó Dreamvision. A Dreamy Geek a világ első Android alapokra épülő vetítője, fejlett hálózati képességekkel. A kompakt méretű projektor elsősorban a mobilitást és a sokrétű alkalmazhatóságot igénylő felhasználók számára készült, tökéletesen alkalmas prezentációra az irodában, otthon egy kis mozizásra, vagy a barátokkal focimeccset nézni, sőt a gyerekek is örömmel fogják használni a játékkonzolok megjelenítőjeként.
Megjelent: 2013-05-30
A világ egyik vezető digitális audió gyártója, az Antelope Audio ma bejelentette az Integrity sorozatába tartozó legújabb termékét, a Platinum-ot. Az új DAC a hangzásminőséget egy még magasabb szintre fogja emelni és mindemellet biztosítja az audio közösség számára az egyik legszélesebb DSD támogatottságot, beleértve az egyedinek számító 256X-es módot, valamint a 786kHz-s mintavételezést az egyedileg készített USB chip-en keresztül.
Megjelent: 2012-10-01
Megtiszteltetésnek érezzük, hogy bejelentsük a hírt, miszerint 2012.Október.01-től a SoundMania látja el a holland illetőségű Metrum Acoustics cég forgalmazását Magyarországon. Ezen alkalmat ragadnánk meg arra, hogy pár szót ejtsünk magáról a cégről és a termékeiről.
Megjelent: 2011-08-05
Frank Tchang a kábelek és rezonátorok kifejlesztése és sikeres bevezetése után nekifogott, hogy minden addigi tapasztalatát és tudását bevetve megalkossa álmai hangfalát. Senkit sem tévesszen meg a hagyományos külsejű doboz vagy a szokásos hangszórókészlet még szokásosabb elrendezése. Ez nem egy hagyományos hangdoboz századik iterációja.
Megjelent: 2011-05-09
Az új A3 modell a Spendor A-sorozatát bővíti, és érdekes módon szintén állódoboz, mint az A5 és A6 típusok, vagyis monitorsugárzók ebben a családban továbbra sem szerepelnek. A hangsugárzó kabinetje és hangszórói az SA1 és A5 típusokban alkalmazott technológiákat és alkatelemeket felhasználva készültek.
Megjelent: 2011-04-24
A gyártó egyik aktuális újdonsága a retró stílusú, 30 éve létező Classic sorozatba érkezett, melynek valóban klasszikus hangulatú és vonalvezetésű monitor sugárzói a hifi valódi hőskorát idézik. A vadonatúj S3/5R2 az 1997-ben bemutatkozott S3/5 modell szellemi örökösének és utódjának mondható, a modern technológiai alapokat azonban a high-end SA1, valamint a többi Classic S-R2-es szériájú hangsugárzó jelentette számára.
Megjelent: 2011-04-20
Az S9-es modellt felváltó A9 103 cm-es magasságával igencsak emberes darab, ami elsősorban azon zenehallgatók számára készült, akik az életszagú, komplex megszólalást kedvelik. A világos tölgy, fekete kőris, cseresznye és wenge színű valódi faborításokkal kapható három-utas, négy hangszórós hangsugárzó lelke a vadonatúj fejlesztésű 15 cm-es Spendor középsugárzó, amely a high-end SA-1 mini monitorban alkalmazott típuson alapul, csak éppen esetében a jól bevált ep38-as membrán új „motort” kapott, így a frekvencia átvitele az előzőeknél is szélesebbé vált.
Megjelent: 2011-03-20
Az akusztikai rezonátorok sokak számára az audio misztikus, 4. dimenzió tárgykörébe tartozó ágát testesítik meg, nem csoda, hogy a Franck Tchang különleges eszközei számos helyen elutasítással találkoztak. Az elégedett felhasználók azonban azt jelezték, hogy ez az ember bizony tud valamit.
Megjelent: 2011-02-01
A 2010-es év végén jelentősen megváltozik az Esoteric felsőkategóriás digitális műsorforrás választéka, ugyanis a DV-60, UZ-1, UX-3Pi, UX-1Pi és P-03Uni DVD, illetve univerzális lejátszók egy csapatban mennek nyugdíjba, az utódlásukról azonban még nincsenek pontos információk. Az X-01D2 és X-03SE CD/SACD játszók novemberben fejezték be pályafutásukat, őket a K-01 és a K-03 modellek váltják fel.
Megjelent: 2011-01-25
A sikeres Thor integrált erősítőnek immáron a 3. upgrade verziója jelent meg, a modern idők jegyében mindjárt két változatban is, melyek közül az egyik egy úgymond „hagyományos” típus, a másik azonban digitális bemenetet, USB DAC-ot és phono MM/MC fokozatot is kapott, így jóval széles körűbben használható.
Megjelent: 2011-01-10
A korábbi hírrovatunkban bemutatott Embla médialejátszó mellé új végfokot mutatott be a Bladelius. Az Ask végfok egy igazán különleges termék, ugyanis elegáns dobozában kettő különböző erősítőegység található: egy az Ymer végerősítő alapján fejlesztett AB-osztályú és egy alacsony energia felvétele okán igazi „zöld” terméknek számító analóg D-osztályú, s a két egység közül egy hátlapon elhelyezett kapcsolóval lehet választani.
Megjelent: 2011-01-01
Újabb hangsugárzó márkával bővült a SoundMania amúgy is impozáns, jórészt tengerentúli gyártók készülékeiből álló választéka a kétségkívül új színt és ízlésvilágot jelentő Vienna Acoustics hangsugárzók révén. A neves osztrák gyártó filozófiáját és zenei világát alapvetően a zene városának tartott Bécs szellemisége határozza meg.
Megjelent: 2010-06-10
Az ECI-5 integrált erősítő a gyártó aktuális integrált erősítő választékának legnépszerűbb tagja, érthető hát, hogy a norvég cég szakemberei nagyfokú körültekintéssel láttak hozzá a modell új változatának elkészítéséhez. A jól végzett munka jutalma végül a jellemzések szerint egy modernebb, részletezőbb és dinamikusabb hangzású típus lett, ami a tesztközönség véleménye szerint árkategóriájánál jóval komolyabb minőséget nyújt.
Megjelent: 2010-05-10
A Pass Labs FirstWatt J2-es erősítője egy direkt csatolt, speciálisan nagy érzékenységű hagsugárzókhoz tervezett, 2×25 W (8 Ohm) teljesítményű sztereó végfokozat. Áramköre két fokozatból épül fel; bemenetének single-ended tiszta A-osztályú áramkörei a JFET-ekből álló kimeneti fokozathoz kapcsolódnak
Megjelent: 2010-03-08
A Bladelius Design Group cég tulajdonos fő tervezője, Mike Bladelius pályafutása során olyan cégeknek tervezett többek között készülékeket, mint a Treshold és a DLS, úgyhogy alaposan kiismerte már az audio világ titkait. Cégének legújabb készülékei az Embla Basic és az Embla Full, melyek a CD lemezek lejátszására is képesek, de a fő funkciójuk nem ez, hiszen valójában beépített szilárd memóriás szerverek és hálózati lejátszók is egyben.
Megjelent: 2010-03-06
Az Esoteric márciusban megjelenő RZ-1-es készüléke egy igazi szórakoztatóközpont lesz, ugyanis 4 az 1-ben rendszerben CD/SACD játszót, erősítőt, USB bemenetet és DA konvertert illetve phono fokozatot tartalmaz. Felszereltségének köszönhetően széleskörűen konfigurálható, így analóg és különféle digitális forrásokról szinte mindenféle audio jel lejátszható vele. Az alacsony, divatos formájú alumínium házban az Esoterictől megszokott módon különösen értékes és kifinomult áramkörök és alkatelemek találhatók.