Electrocompaniet ECI-5 mkII

Megjelent: 2010-06-10

Az ECI-5 integrált erősítő a gyártó aktuális integrált erősítő választékának legnépszerűbb tagja, érthető hát, hogy a norvég cég szakemberei nagyfokú körültekintéssel láttak hozzá a modell új változatának elkészítéséhez. A jól végzett munka jutalma végül a jellemzések szerint egy modernebb, részletezőbb és dinamikusabb hangzású típus lett, ami a tesztközönség véleménye szerint árkategóriájánál jóval komolyabb minőséget nyújt.

A dinamikus megszólalás műszaki hátterét az 500 VA-es transzformátor által táplált 80.000 mikro Farados puffer kondenzátorok és a megduplázott kimeneti fokozatok jelentik, amik stabil 2×120 W teljesítmény leadására képesek. Az erősítő védelmi rendszerét ugyancsak áttervezték, így az eddig használt relék feleslegessé váltak, mivel a kimenetek a minőségromlást okozó egységeket nélkülözve direktben kapcsolódnak a hangsugárzókhoz.

A bemenetváltást az új verzió esetében high-end minőségű analóg kapcsolók végzik, melyeknek gyakorlatilag nincs torzításuk, és egyéb problémákkal sem kell számolni működésük során. A szimmetrikus kivitelű erősítő A-osztályú bemeneti fokozata visszacsatolás nélkül épül fel kizárólag diszkrét, kiváló minőségű alkatrészek alkalmazásával, hat bemenete közül kettő szimmetrikus, három aszimmetrikus, egy pedig direkt home theater bejárat, ami révén a készülék házi-mozi rendszerben a front csatornák jeleinek megszólaltatására is alkalmazható. Elődjéhez képest az mk II-es változat újfajta és nagyobb méretű kijelzőt kapott, melynek fényereje igény szerint tompítható.