Bladelius ThorIII a mindenttudó integrált

Megjelent: 2011-01-25

A sikeres Thor integrált erősítőnek immáron a 3. upgrade verziója jelent meg, a modern idők jegyében mindjárt két változatban is, melyek közül az egyik egy úgymond „hagyományos” típus, a másik azonban digitális bemenetet, USB DAC-ot és phono MM/MC fokozatot is kapott, így jóval széles körűbben használható.

Az új verzió megalkotásánál a legfontosabb szempont természetesen az amúgy is kiváló hangminőség további javítása volt, s a cél érdekében a készülék összes áramkörét átdolgozták a Bladelius mérnökei. A teljesen új fejlesztésű hangerőszabályzó egység kevésbé frekvenciafüggő és lineárisabb, mint elődje, az erősítő fokozatok pedig alacsonyabb torzításúak a magas tartományban. Az alapos beavatkozást az erősítő tápegysége sem kerülhette el, melynek stabilitása és zajmentessége növekedett a módosítások során.

Az Ask végfokhoz hasonlóan a Thor Mk-III. is kétféle standby üzemmóddal rendelkezik. A 8 Ohmon 2×175W, 4 Ohmon 2×340W teljesítményű készülék „hagyományos” verziója Thor III. Traditional, míg a modern változat Thor III. Novitas néven kerül forgalomba.