Bladelius ASK

Megjelent: 2011-01-10

A korábbi hírrovatunkban bemutatott Embla médialejátszó mellé új végfokot mutatott be a Bladelius. Az Ask végfok egy igazán különleges termék, ugyanis elegáns dobozában kettő különböző erősítőegység található: egy az Ymer végerősítő alapján fejlesztett AB-osztályú és egy alacsony energia felvétele okán igazi „zöld” terméknek számító analóg D-osztályú, s a két egység közül egy hátlapon elhelyezett kapcsolóval lehet választani.

Gyártója szerint az Ask kisebb mérete és teljesítménye ellenére ugyanolyan energikusan és kitűnő felbontással zenél, mint az Ymer, csak értelemszerűen kisebb, bár szintén bőségesen elegendő hangerőre képes. (AB végfok: 2×165 W / 8 Ohm, 2×330W / 4 Ohm, D-osztályú végfok: 2×140W / 8 Ohm, 2×280W / 4 Ohm) Előfok szekciója nagy áram stabilitású JFET-ekből épül fel, a gain fokozat nagy sebességű és alacsony torzítású, a kimeneti fokozat pedig 16 nagy sebességű, kiemelkedő linearitással rendelkező egységet tartalmaz. A „zöld” működés jegyében az Ask kétféle standby üzemmóddal rendelkezik, melyek közül a takarékos verzióban mindössze 0,5 Wattot fogyaszt.

Külsejét tekintve közelebb van az Emblához mivel ugyan olyan méretű, elegáns acryl előlappal rendelkezik és a magasságuk is megegyezik. Nem csak kinézetre de hangban is ütős párost képeznek.