Megjelent a Spendor A3 - a kis törpe állódoboz

Megjelent: 2011-05-09

Az új A3 modell a Spendor A-sorozatát bővíti, és érdekes módon szintén állódoboz, mint az A5 és A6 típusok, vagyis monitorsugárzók ebben a családban továbbra sem szerepelnek. A hangsugárzó kabinetje és hangszórói az SA1 és A5 típusokban alkalmazott technológiákat és alkatelemeket felhasználva készültek.

A két-utas bassz-reflex rendszerű A3 hangszórókészlete 22 mm-es dóm tweeterből és ep38 membrános m150 mm-es mély/középsugárzóból áll. Az erőteljes és pontos basszust a mélysugárzó erős elektromágneses csillapítása, az optimalizált kabinet-akusztika, valamint a nagyméretű, szabad légáramlást biztosító hátsó reflexnyílás garantálja. A magnézium ötvözet kosaras, ep38 polimer membrános, fázis korrekcióval rendelkező, hosszú löketű mély/középhangszórót a Spendor tervezte és gyártja, s a típus nagyon széles frekvencia átvitellel rendelkezik. Párja, a 22 mm-es tweeter, tökéletesen illeszkedik hozzá, nagyon alacsony torzításához pedig szintén széles átviteli sáv párosul. A kifinomult, lineáris fázisú keresztváltó speciális rezonanciamentes áramköri lapon helyezkedik el, ami direktben csatlakozik az aranyozott terminál szetthez. A váltó felépítéséhez felhasznált kiváló minőségű és linearitású kondenzátoroknak köszönhetően az A3 stabil 8 Ohmos impedanciával rendelkezik, így könnyű terhelés jelent a hozzá csatlakoztatott erősítők számára.

A doboz-hangok és színeződések mérséklését a legtöbb gyártó szilárd és nagy sűrűségű front és oldallapok alkalmazásával oldja meg, a Spendor szerint azonban ez a megoldás csak tárolja a káros rezonanciákat, ezért ők az állóhullámokat szétszóró aszimmetrikus kialakítást és az általuk Dinamikus Csillapításnak nevezett módszert alakították ki, mely utóbbi a gyakorlatban a kulcs energia pontokon elhelyezett polimer csillapításokat jelenti, amik a káros rezonanciákat hővé alakítják.

A karcsú és elegáns A3 világos tölgy, sötét dió, cseresznye és fekete kőris színekben kapható, hogy mindenféle színvilágú és stílusú nappalihoz ki lehessen választani a megfelelő verziót. Maximális teljesítménye 125 W, érzékenysége 85 dB, frekvencia átvitele +- 3 dB tűréssel 70 Hz-től 20 kHz-ig terjed.