Bejárattunk egy Electrocompaniet ECD-2-es DA konvertert

Megjelent: 2013-09-28

„Norvégia hangja” számos új termékkel jelentkezett az elmúlt hónapokban, közülük szemezgetve elsőként az ECD 2 DA konvertert mutatjuk be, ami külsőleg a gyártó megszokott védjegyeit viseli magán, belvilága azonban számos új technológiát tartalmaz. Napjaink követelményeinek megfelelve a készülékről természetesen az USB port sem hiányozhat az SPDIF koaxiális és optikai digitális bemenetek mellől, hiszen ma már, ha tetszik, ha nem, sokan komputerről vagy iPod-ról hallgatnak zenét, így a gyártóknak az ő igényeiket is figyelembe kell venniük.

Az új konverterben a gyártó a legmodernebb digitális technológiákat kombinálta a jól bevált és hosszú évek alatt kiforrott analóg áramkörökkel, az eredmény pedig egy nagyon alacsony torzítással, zajjal és jitterrel rendelkező, meleg és nyitott hangú készülék lett.

Aszinkron USB bemenete révén az ECD 2 192 kHz/24 bit HD felbontásban tudja fogadni a komputereken vagy külső lejátszókon tárolt zenéket is. CD transzportok, régebbi CD játszók, egyéb klasszikus digitális források vagy TV/szatellit egységek jeleit a koaxiális és az optikai bemenetek fogadják; a készülékhez összesen öt digitális forrás csatlakoztatható (USB, 2×koax, 2×optikai bemenet), vagyis egy egész kis géppark.

Tovább bővítve felhasználhatóságának körét a készülék beépített hangerőszabályzóval is rendelkezik, így közvetlenül lehet végfokhoz csatlakoztatni, amennyiben valaki csak a digitális források jeleit szeretné hallgatni. Kimenetei oldalon az aszimmetrikus RCA csatlakozás mellett szimmetrikus XLR kimenet is található, s a készülék a mellékelt távvezérlőjén kívül az ECT 3 univerzális távvezérlővel is irányítható.