Megjelentek az új szoftware-k a Trinnov gépeihez

Megjelent: 2014-01-10

A Trinnov Audio nemrég bejelentette, hogy hamarosan letölthetők lesznek a legújabb firmware verziók az Amethyst-hez (ver. 3.8) és az ST-2-hez (ver. 3.7) . Ezt az igéretét teljesítette is, mert 2014. Január 06.-tól elérhetőek az új szoftverek.

Ezen módosításokkal a Trinnov-nak az volt a fő célja, hogy látványosan könnyítsék az Amethyst kezelhetőségét az átlag felhasználó számára. Jelentős módosításokon esett át az előfok rész kezelése, nagyban megkönnyítve ezzel a napi használatot. A kezelő felület egyszerre lett minimalista és ugyanakkor elegáns is. A fő ablak csak a napi kezeléshez szükséges legfontosabb elemeket tartalmazza, mint a hangerőszabályzás, bemenetválasztás, az éppen lejátszás alatt lévő zene adatai és elérhetőséget biztosít a komolyabb beállításokhoz.

A másik nagy változás a kalibrációs részt érintette. Létrehoztak egy nagyon egyszerűen kezelhető kalibrációs varázslót (wizzard), amely lépésről-lépésre végigvezeti a felhasználót a szükséges lépéseken a folyamat során. Ez által nem kell már profinak lenni ahhoz, hogy megcsináljuk az első mérésünket és élvezzük annak összes előnyét. Miután végeztünk az egyes lépésekkel, amelyeken a varázsló végigvezetett bennünket, az Amethyst legenerál 5 gyári alapbeállítást (preset-et) amelyek közül kedvünkre válogathatunk. Természetesen amennyiben ezeket a beállításokat saját ízlésünknek megfelelően finomhangolni szeretnénk, hogy kihasználjuk a gép adta maximális lehetőségeket, akkor arra is lehetőségünk van, hogy mélyebben is belenyúljunk a gyári beállításokba és létrehozzuk a sajátunkat.

Na de nem csak a kezelőfelületet érintette a fejlesztés. Az „Optimizer” is jelentős átalakításon esett át, még stabilabbá téve ezzel a rendszert és fejlesztettek az algoritmuson is, még inkább figyelembe véve a hangfalunk karakterisztikáját és az emberi hangérzékelés jellegzetességeit azaz a pszichoakusztikát.

Új eszközök és paraméterezések is helyet kaptak a kezelőfelületen, még nagyobb flexibilitást nyújtva a finomhangolás folyamán, hogy könnyebben elérhessük a kívánt eredményt.

A gép Wifi rendszerét is megváltoztatták. Innentől lehetőség van Access Point kialakítására is az Amethyst Wifi rendszerét használva.

Az ST-2 is megkapta a maga új firmware-t, amelynek legfőbb rendeltetése az volt, hogy lehetővé tegye a gép natív 192kHz-s lejátszását, annélkül, hogy hozzányúlna a jelhez.

Természetesen az összes új ST-2 és Amethyst már ezzekel a friss szoftverrekel érkezik, míg a meglévő gépek tulajdonosai pedig ingyen tölthetik le őket.