A Datasat RS20i hamarosan adoptálja a Dolby Atmos rendszerét

Megjelent: 2014-09-09

A Datasat Digital Entertainment, a világ egyik vezető házimozi audió megoldásait szállító cége, ma bejelentette, hogy az RS20i processzora hamarosan rendelhető lesz a Dolby Atmos 3 dimenziós hangrendszerével. A Datasat RS20 a maga 16 csatornájával ideális partnere a Dolby Atmos megtapasztalásának az otthonunkban. Az új szabvány megjelenése a processzorokban 2015 első negyedévében várható a Datasat hivatalos disztribútori hálózatán keresztül.

A Dolby Atmos-al a hang életre kell minden irányból, beleértve a mennyezetet is, hogy megtöltse a mozit megdöbbentő tisztasággal, erővel, részletezettséggel és mélységgel. Az innovatív tárgyi alapú megközelítés, a csatorna alapú megközelítés helyett, sok akadályt elgördített a tradicionális hangkeverés és reprodukálás elől. Most már a filmgyártók definiálhatnak és elhelyezhetnek úgynevezett hang objektumokat is a hangsávokban mint - autóduda, lépéshangok, repülőgép motor, stb. - hogy az a legtermészetesebben hasson a 3D-s térben. A Dolby Atmos dekódere ezek után kiszámítja, hogy az adott házimozi hangfalelrendezésen belül mely hangszórókban kell, hogy a hang megszólaljon, hogy biztosítva legyen a legjobb 3D-s hangélmény. A Datasat és a Dolby évek óta együtt dolgozik azon, hogy a legújabb hangszabványokat sikeresen beintegrálják a rendszereikbe, nem volt ez másképp a Dolby Atmos esetében sem. Az RS20i a maga 16 csatornájával és két bővítőhelyével, eleve úgy lett tervezve, hogy a legújabb hangszabványok könnyen adaptálhatóak legyenek, akár mint a Dolby Atmos is..

A Datasat mindég is az élmezőnybe volt pozicionálva a házimozi audió technológia terén és így szinte magától értetődően beépítette az új Dolby Atmos-t a processzoraiba mivel az egyes vezető filmgyártók ezt a hangrendszert használják annak érdekében, hogy a közönséget a történés közepébe helyezhessék. A Datasat biztos abban, hogy az RS20i és a Dolby Atmos párosítása egy hihetetlen kombinációt fog képezni a két vezető házimozis cég kitűzött céljának eléréséért.