Array ( [prg] => test ) Sound Mania -  Elevate your sound to the next level
Stereophile
2014.12 (Angol)
PrimaLuna
DiaLogue HP Integrated
"A legmagasabb elvárások szerint épített DiaLogue HP Integrated erősítő igen közelre került az A osztályba sorolt referencia előerősítő-végerősítő párosításokhoz. Továbbá olyan hasznos funkciókkal látták el mint az automatikus bias állítás, hibás cső kijelző, menet közbeni távirányítóról történő állítási lehetőség a triódás és ultralináris kapcsolás között és a fejhallgató kimenet. A lehetőség, hogy különböző csöveket használjunk benne azt rugalmasságot nyújtja a felhasználójának, hogy a saját ízlésének megfelelően állítsa be az erősítő hangját. A mai audiópiaci körülmények között a 4.199$-os árával a Dialogue HP Integrated egy kimagasló árértéket képvisel. A PrimaLuna-nak egy újabb nyerő erősítője van."
AV2DAY
2015.01 (Angol)
Kuzma
Stabi S
"Összefoglalva, a Kuzma Stabi S remekelt a közel totális transzparenciában és igazmondásban, köszönhetően elsősorban a nagyon alacsony zajszintjének. Mindennek ellenére, érdekes módon elég megbocsájtó a gyengébb felvételek iránt. Továbbá triumfált a nagy dinamikai váltásokban és nagy zenei skálákat volt képes átfogni. A színpadleképzése nem a legháromdimenziósabb, hasonlítva a hatszámjegyű felsőkategóriás lemezjátszókhoz, viszont ezen az áron nem lehet rá semmi panasz. Nagyon meglepett az a zenei performansz, amit a kis játékszerű, mégis kompakt vázszerkezet nyújtott, egyszerűen a Stabi S hangja sokkal jobb volt mint amit a vizuális megjelenése sejtetett."
Stereophile
2014.12 (Angol)
Vienna Acoustics
BEETHOVEN Baby Grand SE
"A nyelvtörő elnevezést leszámítva, én a vele töltött idő minden pillanatát teljességgel kiélveztem a Vienna Acoustic Beethoven Baby Grand Symphony Edition-el. Igen a 6.000$/pár árcédula egy kicsit magasnak tűnik a méreteihez viszonyítva a mai piacon, de nem felháborítóan, különösen ha figyelembe vesszük a hangfal kimagasló munka és kivitelezési minőségét is. Ezt félretéve az életteli mégis mindég természetesen szóló balansza folyamatosan arra össztökélt, hogy a felvételeket tovább hallgassam mint azt terveztem. A Beethoven Baby Grand frontális de mégis nem tolakodó hatása lehet, hogy egyeseknek nem fog tetszeni, másoknak viszont vaószínűleg szerelem lesz első hallásra."
Hifi Records
2014.10 (Angol)
Esoteric
Grandioso P-01
"A Grandioso szett egyszerűen mennyeien szólt. A G-01-es mester órajelgenerátorral kiegészítve pedig messze a legjobban szóló digitális lejátszóvá emelkedett amit valaha is volt alkalmam meghallgatni. Egyszerűn be kell vallanom, hogy a képzelőerőm nem elég erős ahhoz. hogy le tudjam szavakban írni amit hallottam, átéltem és éreztem. Igazi mágikus pillanatok voltak ezek a lehalgatószobában."
Stereophile
2014.09 (Angol)
Vienna Acoustics
LISZT
"Még egyszer hangsúlyozom, nem szeretném azt sugallni, hogy a Liszt jobb lenne mint sok nagyobb és jól kidolgozott hangfal. Az igazság egy kicsit másképp fest. Inkább arról van szó, hogy a Liszt képes egy nagy hányadát a referencia szintű hangnak visszaadni, különösen ha az árát is figyelembe vesszük. Pedig ennek a hangfalnak aligha belépőszintű az ára, de nincs is a Rockefeller szintű szférákban, ahol olyan sok készülék trónol manapság. Az ár versus érték spektrumon, a Liszt-et egy igazi kihívónak tekinthetjük, amely szenzációs hangra képes megfelelő elektronikákkal párosítva. A Liszt hangfallal, a Vienna Acoustics-nak sikerült az örökségét feltámasztania."
The Absolute Sound
2013.09 (Angol)
Audio Desk
Vinyl Cleaner
"Már régóta hezitáltam az Audio Desk gépét illetően. Elég sok jelentés készült a helytelen működéséről, mivel egy komplikált gépről van szó. Viszont Robert Stein biztosított afelől, hogy a gépet jelentősen átdolgozták. Miután jól kiégtem a lemeztisztító gépek iránt, visszatértem a játékba. Amikor a konvencionális lemeztisztító gépekről van szó, akkor is itt voltam és megtettem mindent. Viszont az Audio Desk-nek újból sikerült megújítania a lelkesedésemet a tiszta régi lemezek iránt. Ez a legeffektívebb lemeztisztítógép amivel valaha is találkoztam."
Hifipiac online
2013.04 (Magyar)
Pass Laboratories
INT-30A
"A Pass Labs abszolút mai köntösbe öltöztetve, aprólékos, mégis elpusztíthatatlannak érződő kivitelben adja elő a klasszikus Class A kapcsolást, az INT-30A külsőségekben tipikus amerikai, behemót és piszok súlyos, működése, kezelése japánosan kifinomult, a hangja meg egyszerűen világklasszis, nem sok hasonló van a fajtájából, ez az, amiért még ilyen áron is elkelnek."
The Audio Beat
2012.01 (Angol)
Pass Laboratories
XP25
"Emlékezzünk a nagy Zen kijelentésre amit Bruce Lee tett - A legjobb technika amikor nincs technika. Ahhoz, hogy ne legyen technika, Bruce Lee filozófiájában azt jelenti, hogy az összes technika egy olyan mesteri szintű egyvelegével rendelkezel, ami már nem számít technikának, csak egy magától érthetődő és korrekt reakciód van minden lehetséges szituációra. Pont ez az amit az XP-25 tesz. Ez az ultimatív komplettsége a szubsztanciának, a totális létezés, csak akkor lehetséges, amikor az egyes komponensek befolyása elhanyagolhatóan közel van a nullához, amennyire azt csak a pillanatnyi state of the art tervezés/megépítés megengedi. Ez a phono a hangzásbeli szummája az egyes phonók legjobb tulajdonságainak, amelyeket az idők folyamán hallgattam. Ezáltal ez a tesztelés inkább átfordult a zene értékelésévé, amit az XP-25-ön keresztül hallgattam, mintsem maga a készülék meghallgatása."
6moons
2012.01 (Angol)
Electrocompaniet
ECI-5 MKII
"Na elég az élveboncolásból. Az Electrocompaniet ECI-MKII nyilvánvalóan nem a szikével felfegyverzett sebészeknek készült. Az igazi erényeit nem fedi fel a babszámlálók részére. Azok akkor kerülnek előtérbe, amikor hagyjuk az erősítőt kibontakozni és szolgálni a lenyűgöző zenét, hónapról-hónapra problémamentesen. Amennyiben más erősítők vérszegénynek tűntek, akkor itt az ellenpélda. Ezért az árért a versenytársak attraktívnak is hívhatnák. Az Electrocompaniet ECI-5MKII, úgy látszik azokat a vevőket célozta meg akik már maguk mögött tudják a 'vihar és vágy' időszakukat és most a hosszantartó komfortra törekszenek. Ez az az erősítő amellyel együtt lehet megöregedni."
UltraAudio
2014.01 (Angol)
Vivid Audio
V1.5
"A V1.5-ös nem tartozik az új hangfalak közé - már mintegy hét éve forgalomban van változatlan formában. Tradicionális szemmel nézve nem tűnik egy gyönyörűségnek. Viszont nem is hordozza a "cost-no-object" termékektől elvárt árcédulát sem magán. Pedig ez egy világklasszis kétutas hangfal, szemérmetlenül gyors hanggal, transzparenciával és azzal képességgel, hogy megmutassa a legfinomabb részleteit is a felvételeknek, olyan szinten, hogy mindez kétszeres áron is tapsot érdemelne. Ezeket a kvalitásokat mélyen 10.000$ alatt megkapni a legkedvesebb meglepetés számomra. Nem vagyok biztos abban, hogy létezik sikeresebb demonstrációja a high-end tervezés lehozatalának az elérhető árkategóriába, mint az a V1.5 esetében van."
Stereophile
2014.01 (Angol)
Pass Laboratories
XA60.5
"Nem tudok mást mondani a Pass Labs XA60.5-re mint, hogy: ez a legjobb hangú erősítő amit valaha ia használtam. Nem tökéletes - szeretném ha a hangfalam mélykontrollja egy kicsit szorosabb marokkal lenne fogva - de az XA60.5 mágikus középtartománya és édes, részletes magasai könnyedén kompenzálnak és teljesen rabul ejtőek. És ha figyelembe vesszük 11.000$-os árat, akkor még relatíve hozzáférhetőnek is tűnik, mindenképp Class A!"
The Absolute Sound
2013.12 (Angol)
Electrocompaniet
ECI-6DS
"Ahogy említettem, az ECI 6DS hangja nagyon tiszta és említésre méltóan koherens, a tetejétől egészen az aljáig, ami lehetővé teszi az igen jól balanszírozott, egységes hangzást. Például, hallgatva az Esoteric kiváló Mozart Piano Concerto No. 20 (Curzon/Britten/English Chamber Orchestra) SACD kiadását, le voltam hengerelve a zenekar különböző szekciói közötti természetes egyensúlytól, az ütősök, és a zongora, minden egyes hang, tisztán, könnyeden és kecsesen definiált, lehetővé téve számomra, hogy teljességgel bele tudjak mélyedni az előadásba, ahelyett, hogy az audiophile cuccokról gondolkozzak állandóan. Curzon zongorájának volt egy természetes, harangszerű világossága, és mindamellet az alsó regiszterek gyorsulása és súlya tette felejthetetlen érzéssé a hallgatást. Az ECI 6DS dinamikusan színes és finom ritmus prezentálása, megőrzi a szükséges feszültséget a húrosok, zongora és az ütősök között, egyenesen belekényszerítve a hallgatót az előadásba."
Secrets of HT
2013.12 (Angol)
Pass Laboratories
Xs Preamplifier
" El tudom képzelni, hogy sosem unalmas a Pass Labs irodáiban. Úgytűnik állandóan valami új dologgal kisérleteznek. Ami az Xs előfokot illleti, ez volt az eddigi legkisebb torzítású előfok. Az Xs 300, pedig az a végfok amely az eddigi legtriódásabb középtartományt produkálta, viszont a tranzisztorosok mélytartományával és magasaival. Hiszem, hogy elérték a céljaikat. Igazán fantasztikus termékek és igazi mérdfölkő az erősítő tervezésben."
Hifipiac online
2012.09 (Magyar)
Bladelius Design Group
Thor Mk.III
"A Bladeliusnál a realizmust, a telt, erőteljes és energikus hangzást kedvelik, amivel azt nagyon sok zenebarát ízlését eltalálták. A Thor életnagyságú, fizikai valóságot sejtető karaktere jól kidomborítja a jelenlétérzetet, ami amúgy is az otthoni zenehallgatás egyik legfőbb céljának számít. Felső artományai ráadásként mindenféle művi csillogástól és polírozottságtól mentesek, így a készülék az idealizmus helyett abszolút a valóság ábrázolását helyezi előtérbe."
Hifipiac online
2013.02 (Magyar)
Magneplanar
MG 1.7
A szinte a semmiből, végtelen könnyedséggel érkező hangok mindig lenyűgöznek, főleg, hogy az MG 1.7 nagy panelméretének köszönhetően a levegősségük testességgel és kellő súllyal párosul. Univerzális hangsugárzó persze így sem válik belőle, mivel, mint a nagyon kifinomult dolgok általában, a magnetosztatikus sugárzók is egy bizonyosfajta ízlésvilág és zenei elképzelés nagyon magas szintű kiszolgálására hivatottak. Legfőképpen természetesen klasszikus és akusztikus műfajokon hitelesek, így akik főleg efféle zenéken „élnek”, olyan élmények birtokába juthatnak velük, amiket dinamikus hangsugárzóktól sohasem kapnának meg.
Sound And Vision
2010.08 (Angol)
Stax
SR-007 MK2
"Az audiofilek számára általában a hangfal az utolsó láncszem a jel útjában mielőtt a hang elérné a fülünket. Viszont az akusztika és a hangfal együtthatása egy sor nem kellemes problémát tud okozni, amelyek viszont egyáltalán nem jelentkeznek a fejhallgató esetében. És hát mint az széles körben elfogadott, az ultimatív fejhallgatókat Japánban gyártják a Stax-nál, különösképp gondolok itt az SR-007MK2 csúcsmodellra. Ellentétben a legtöbb termékkel, amelyekről itt írok, ezt a fejhallgatót magam részére szereztem, hogy kipróbáljam, és hát nem egy gyorsan felejthető élmény lett a vége." "Van viszont egy kis probléma - az ár. Az SR-007MK2 és SRM-007tII rendszer mintegy 4.220 amerikai dollárjába kerül az embernek, míg az SRM-727II 4.085USD-ba. Viszont ha létező legjobb hangot akarja, amit csak fejhallgatóbók ki lehet nyerni - bizonyos szemszögből, jobb hangot mint amit a hangfalak nyújthatnak - akkor ez az a fejhallgató."